SEO – 3 nøkkelord som kan hjelpe deg mot toppen

HVA ER SEO? 

SEO eller søkemotoroptimalisering er en prosess som er med på å påvirke synligheten av nettbutikken eller hjemmesiden din i en søkemotors søkeresultat. Dette handler om at du som bedrift må oppnå høyest mulig rangering hos søkemotorene på internett, slik at de som søker etter det du har å tilby finner deg, før de finner konkurrentene.

De fleste bruker google.com som søkemotor og søker opp produkter/tjenester selv når de skal kjøpe noe i en fysisk butikk. For å garantere seg førstesideplassering er annonsører i enkelte bransjer villig til å betale flere hundre kroner per klikk via Google Adwords, som er en betalt tjeneste fra Google. Ved bruk av organisk søk kan en slippe disse utgiftene og samtidig få en høy plassering.

 

HVORDAN KOMME ØVERST I ET ORGANISK SØK?

Relevans, kvalitet og autoritet er tre viktige nøkkelord.

  1. Produser innhold som er relevant og som reflekterer de produktene og tjenestene du tilbyr. Husk også å bruke søkeord i teksten som kan være aktuelt for at folk skal finne akkurat din side.
  2. Innholdet må være av kvalitet, noe som vil si at besøkende får fordel og glede av å lese. I tillegg vil en mobiltilpasset nettside ha en høyere plassering enn en som ikke har det.
  3. Skap autoritet gjennom å få andre til å linke til innholdet ditt. Med verdifullt innhold som kommer til nytte, vil flere linke til siden din, som igjen vil gjøre nettsiden din mer troverdig.

Søkemotoroptimalisering krever ofte bare små justeringer og er lett gjennomførbart. Dette er ikke fasiten på hvordan du havner øverst, men en begynnelse på veien opp. Lykke til!

 

Kilder:

https://www.youtube.com/watch?v=-Z3oCYKGKUs

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-seo-sokemotoroptimalisering-for-dummies

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *